Werk ook thuis en onderweg veilig met deze handige tips

13-05-2021
Featured Image

In dit blog

    Hoe weet u zeker dat uw security van de werkplekken optimaal is ingericht? Het lijkt een onbegonnen zaak, maar uw data veilig houden hoeft niet moeilijk te zijn. Door een aantal zaken in het achterhoofd te houden, beveiligt u zich ook tegen minder zichtbare dreigingen. We vertellen u graag hoe u uw werkplekken goed beveiligd houdt, zodat u en uw collega’s onbezorgd en veilig blijven werken.

    Train uw collega’s

    Een groot deel van de risico’s kunt u oplossen door uw collega’s te trainen op het herkennen van dreigingen. Wijs hen op de risico’s van het downloaden via onbekende bronnen of het lukraak verbinden van toestellen met openbare wifinetwerken zonder beveiliging. Train hen daarnaast op het herkennen van phishing-e-mails, zodat ook deze beruchte risicofactor wordt geminimaliseerd. Zo zet u alvast een goede stap in het versterken van uw security.

    Monitor uw netwerk

    Uw netwerk vormt de basis van uw IT-omgeving. De verbindingen tussen de thuiswerkplek en uw netwerk wilt u dan ook veilig houden. Het monitoren en beheren van het netwerk kan tijdrovend zijn. Het uitbesteden van uw netwerkmonitoring is dan een goed idee. Wij verzorgen het graag voor u en houden uw netwerk op afstand in topconditie en weerbaar tegen cyberdreigingen.

    Loop uw hele security eens na

    De thuiswerktrend vraagt om een andere kijk op security. Sluiten uw security-instellingen en -beleid nog wel voldoende aan bij de nieuwe manier van werken? Hoe up-to-date is alles? Als u weet hoe uw security er nu voor staat, kunt u snel maatregelen treffen die de puntjes op de i zetten.

    Kies voor Mobile Device Management

    Mobiele apparaten zoals laptops en smartphones spelen een grote rol in de productiviteit en bereikbaarheid van uw collega’s. Met Mobile Device Management-oplossingen beheert u uw mobiele devices op afstand. Samsung biedt met Samsung Knox een totaaloplossing voor het beheren en beveiligen van de mobiele devices. Helemaal ideaal is dat Samsung de belangrijkste Knox-oplossingen standaard aanbiedt in combinatie met de Enterprise Edition-toestellen.

    Het gemak van één leverancier

    Security is meer dan wat vinkjes aan- en uitzetten door de IT-manager. Goede security omvat de gehele organisatie. Het is dan prettig als u dit overzichtelijk en makkelijk kunt houden. Dat bereikt u door samen te werken met één IT-partner. Zo beschikt u met Fivespark over een aanspreekpunt voor al uw IT-behoeften en uw security.

    Ontzorg uzelf met de Digitale Werkplek

    Als u het uw zelf helemaal makkelijk wilt maken, kunt u ervoor kiezen uw security uit te besteden aan Fivespark. Dat kan bijvoorbeeld via onze Digitale Werkplek. Hiermee leveren en monitoren wij uw werkplekken op afstand, zodat u altijd veilig werkt. Zo sluit uw beveiliging altijd aan bij wettelijke richtlijnen, zoals de GDPR.

    Lees verder over IT beheer.

    Lees verder

    Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

    Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

    Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

    “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .

    Staan deze 6 acties al op je to-do-lijst voor 2024?

    De eerste maand van 2024 is bijna voorbij, en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Daarom hebben we een lijst opgesteld van punt.